PROJEKT ZAŽELI TOPUSKO U 2023. GODINI

FACEBOOK STRANICA PROJEKTA ZAŽELI TOPUSKO »»»


Općina Topusko i Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatski zavod za zapošljavanje potpisali su Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Zaželi Topusko II. Ukupna vrijednos projekta je 164.129,67 EUR (1.236.635,00 kuna), ukupna vrijednost bespovratnih sredstava je 164.129,67 EUR (1.236.635,00 kuna).

Zaposleno je 25 žena iz ciljane skupine te će kroz 6 mjeseci trajanja projekta biti uključeno 150 krajnjih korisnika kojima će se pružati usluga pomoći i podrške na području cijele Općine. Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Sisak i Hrvatski zavod za socijalni rad, Područni ured Glina.

Projekt Zaželi već se provodio na području Općine Topusko i pokazao se iznimno korisnim. Općina Topusko obuhvaća 16 naselja u kojima prevladava staro stanovništvo. Nedostatak prometne povezanosti, pristup uslugama koje utječu na zadovoljenje osnovnih životnih potreba, nedostatak kapaciteta postojećih domova za starije i nemoćne, ali i nemogućnost financiranja istih kao i volja i želja izoliranih ruralnih stanovnika da ostanu u svojim domovima opravdan su pokazatelj za potrebom provođenja projektnih aktivnosti pružanja potpore i podrške osobama starije životne dobi na području općine Topusko.

FOTO - GALERIJA

Slike možete pregledavati direktno na stranici. Koristite se strelicama prelaskom miša preko fotografija ili tipkovnicom na next, a možete pregledati i preko cijelog ekrana klikom na obrnute strelice pored zvijezdice. Klikom na sredinu slike odlazite na Flickr galeriju gdje imate isti ovaj foto-album, ali i prethodne albume objavljene na našem Flickr kanalu.

ZAŽELI TOPUSKO 2023. (4 PHOTOS)